femin københavn, retning kbh, retning københavn, feminin kbh
     
 
 
retning kbh, retning københavn

 

Retning – ro – maskulin – feminin

Vi er skabt af både en mand og en kvinde, og har derfor både det maskuline og feminine i os. En maskulin mand kan jo sagtens vise endda meget ”bløde” følelser og en kvinde kan være både yderst målrettet og modig, og samtidigt en blid og kærlig Mor eller kone.

 

retning kbh, retning københavn

På et dybere plan kan det siges at en mand har en indre kvinde, Anima, og at kvinden har en indre mand, Animus. C.G. Jung har beskrevet denne dynamik indgående. De gamle tantrikere, talte om et indre ægteskab imellem det kvindelige og mandlige. Mange mennesker kender til følelsen af at mærke sin indre kvindelighed eller mandlighed.


Det feminine – ro

Det kvindelige kan karakteriseres ved at være rummende, nærende, accepterende, roligt, kærligt, måneagtigt, intuitiv, omfavnende, tålmodigt. Dette er blot nogle få af de karakteristika der beskriver det kvindelige.

Når vi ikke er i kontakt med det kvindelige kan vi opleve: Stress, koldhed, stivhed i kroppen, afsavn af kærlighed, mistillid, rigide tankemønstre, unærethed, samt mange andre symptomer.

Det maskuline - retning

At kende sin egen retning er en maskulin kvalitet. Retning i livet, retning i relation til kreativitet, andre mennesker, penge, karriere, boligsituation, kærlighedsforhold, seksualitet. Ja, i virkeligheden alt der er essentielt i dit liv.

Ikke at være i kontakt med sin egen retning, kan ses klart i dit liv når: Du er forvirret i længere tid, mangler mod, hverdagen føles grå og kedelig. Når du idealiserer andre mennesker som har kraft og retning og samtidig ikke kan finde retning i dit liv. Når du savner en partner men ikke kan finde den ”rigtige”. Når dit parforhold mangler puls eller I mangler gensidig tiltrækning. Der findes mange symptomer på manglende kontakt med det maskuline.

At finde retning og ro

Jeg bruger ofte en bestemt sessionsform kaldet; indre mand – indre kvinde session.

Den består i at møde sin indre mand eller kvinde, og bringe opmærksomhedens lys ned i ellers glemte sider sig selv. Meget ofte kommer der indsigter, glædestårer, humor, ro eller latter frem. Det er også et mystisk møde. Som at have et stævnemøde med sig selv.

Mange får stor indsigt, og kan bagefter let forstå hvorfor det nogen gange er så svært at skabe retning eller ro. Mange føler sig beriget af indsigterne og føler sig bedre i stand til at skabe det liv de ønsker sig, eller møde den partner de længtes efter.


I terapien arbejder vi med hvilke mønstre, der forhindrer dig i at leve et mere rigt og helt liv. Ofte er disse mønstre grundlagt i vores opvækst og tidlige ungdom. Processen består i at finde årsagen og bringe opmærksomhed og accept til den. Årsagen til f.eks. at føle sig handlingslammet. Når du finder årsagen, har løsningen, allerede fået en mulighed for at vokse frem.